Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän työntekijöille järjestetään mahdollisuus osallistua matalan kynnyksen kuntomittauksiin syksyllä 2021. Paikat ja ajankohdat tarkentuvat alkusyksyn aikana ja niistä viestitään näillä sivuilla.

Kuntomittauksena toimii Kehon Kuntoindeksi -testi, johon kuuluu puristusvoiman mittaus, kehonkoostumusanalyysi InBody 770 laitteella, vyötärönympäryksen mittaus ja kestävyyskunnon arviointi levossa Polarin sykelaitteella. Kuntomittaukset sopivat kaiken kuntoisille, niissä ei hikoilla tai hengästytä ja niihin voi osallistua työ- tai vapaa-ajan vaatteissa. Saat mittauksesta selkeän yhteenvedon ja arvion omasta kunnosta verrattuna samanikäisiin.

Mittaus kestää kokonaisuudessaan n. 30 min ja palaute järjestetään videon muodossa, jonka voit katsoa milloin vain. Kuntomittaus on sama kuin aiempina vuosina kuntotestirekassa. Tänä vuonna kuntotestirekka ei ole käytössämme, mutta järjestämme mittaukset yhtymän omissa tiloissa. Mittaukseen voi käyttää työaikaa, mikäli työtehtävät sen sallivat. Sovi mittaukseen osallistumisesta esimiehesi kanssa.

Ilmoittaudu mukaan mittauksiin haluamallesi päivämäärälle ja paikkakunnalle vasemmalla näkyvien alasivujen kautta. Tänä vuonna testaus kapasiteetti on aikaisempia vuosia pienempi, joten kannattaa varata oma aikansa mahdollisimman nopeasti.

Seuraamme Korona -virus tilannetta ja ilmoitamme, jos mittauksiin tulee muutoksia.

Ohjeita mittaukseen tuleville:

  • Osallistu mittauksiin vain jos olet täysin terve! Mikäli sairastut, voit perua varaamasi ajan ilmoittautumisen vahvistussähköpostin kautta. Jos sairastut mittausta edeltävänä päivänä, jätä vain tulematta mittauksiin.
  • Pyri olemaan juomatta ja syömättä noin kahta tuntia ennen mittausta. Vältä kovatehoista fyysistä rasitusta ja alkoholia vuorokautta ennen mittausta. Vältä kofeiinia ja tupakkatuotteita kahta tuntia ennen mittausta.
  • Mittaukset on järjestetty niin, että mittauspaikalla pystytään pitämään turvavälit. Huolehditaan jokainen myös itse turvavälien toteutumisesta. Mittauspaikalla on käsidesiä, desinfioi kädet ennen ja jälkeen mittausten. Mittauslaitteet desinfioidaan joka käytön jälkeen testaajien toimesta.
  • Tänä vuonna palaute mittausten tuloksista järjestetään videon muodossa. Voit katsoa videon, jossa opastetaan tulosten tulkintaa, haluamanasi ajankohtana. Video kestää n. 50 min.
  • Järjestämme mittausten jälkeen mahdollisuuksia osallistua erilaisiin ryhmiin, valmennuksiin ja luennoille. Näihin toimenpiteisiin kutsutaan henkilöitä mittausten tulosten perusteella.

Lisätietoja ja kysymykset:

työhyvinvointikoordinaattori Helena Kämäräinen helena.kamarainen@phhyky.fi puh. 040 554 4647 (tavoitettavissa elokuun 2021 alusta)