Työhyvinvoinnin johtaminen on esimiestyön keskeisiä tehtäviä. Tutkimusten mukaan työhyvinvointi lisää tuottavuutta. Työterveyslaitos on julkaissut käytännönläheisen oppaan, jossa käsitellään työyhteisön tuloksellista johtamista,  turvallista työympäristöä sekä  terveyttä ja työkykyä. Lataa tästä Johda tuottavasti opas.

Innostava esimies miettii, mitä hän voi tehdä työntekijöidensä hyväksi, jotta he kukoistavat ja pystyvät antamaan parhaansa.  Työterveyslaitoksen Innostuksen spiraali – hankkeessa kehitettiin Inspistä esimiehelle -työkirjan, josta esimies saa vinkkejä innostuksen vahvistamiseen työyhteisössä.

Esimiehen kannattaa pitää huolta myös omasta työhyvinvoinnista. Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskus on julkaissut kirjasen Esimiehen työhyvinvointi. Esimiehen työhyvinvoinnin kymmenen käskyn kautta kannustetaan esimiehiä pitämään huolta omasta jaksamisestaan.

  1. Selvitä itsellesi, kuka olet ja mikä sinulle on tärkeää.
  2. Sinulla on useita auktoriteetteja ja kumppaneita, ota heidät huomioon.
  3. Aseta työllesi rajat.
  4. Kunnioita alaisiasi, työtovereitasi, yhteistyötahojasi ja työtäsi johtavia.
  5. Älä tapa innostusta, vaan ruoki sitä.
  6. Tunnista ihmisten erilaisuus ja heidän potentiaalinsa osana työyhteisöä.
  7. Anna alaistesi ja muiden kumppaneidesi säilyttää tunne omasta työstä ja sen hallinnasta; tue heitä siinä.
  8. Vältä panettelua ja puutu epäasialliseen käyttäytymiseen.
  9. Verkostoidu, älä kilpaile.
  10. Priorisoi yhteistyösuhteita ja niiden hoitoa.

Petri Ruotsalainen on valmentanut yhtymän esimiehiä ja hän on julkaissut oppaan erityisesti ylivastuullisille esimiehille. Tässä linkki  Määrittele itsesi oppaaseen.