Kun sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä ensisijaisesti lähiesimieheesi. Esimiehen rooli on erittäin merkittävä vuorovaikutuksessa haasteellisissa tilanteissa.

Työterveyshuolto tarjoaa tukea esimiehille ja työntekijöille

Hoidontarpeen arviointi palvelee numerossa puh. 03 881 1006. Hoidontarpeen arviointiin voi soittaa kaikissa työterveyteen liittyvissä asioissa ma-to klo 7:30-16 ja pe klo 7.30-15.

Työterveyshoitajan neuvontapalvelu tavoitettavissa ma-pe klo 8-10 puh. 044 799 1149. Numeroon voi soittaa myös infektioasioissa. Esimies myöntää ensimmäiset 1-7 päivää sairauspoissaoloa. Tämän jälkeen hengitystieinfektioissa tulee varata työterveyslääkärille puhelinaika sairausloman jatkamista varten.

Neuvontapuhelimeen ja hoidontarpeen arvioinnissa puhelimeen vastaa työterveyshoitaja, joka tekee hoidon tarpeen arviointia ja voi tarvittaessa antaa ajan vastaanotolle, antaa terveysneuvontaa ja hoito-ohjeita sairauksien suhteen.

Työterveyspsykologille ja työfysioterapeutille varataan myös aika hoidontarpeen arvioinnista puh. 03 881 1006. Työpsykologin palveluita voi käyttää 1-7 kertaa vuodessa. Työterveyspsykologin vastaanottokäynnit ovat työaikaa.

Esimieskonsultaatioissa saa lähiesimiestyöhön tukea työterveyspsykologilta.

Esimiestapaamisisissa keskustellaan lähiesimiestyöhön ja työyhteisön tilanteeseen liittyvistä asioista. Työterveyshoitaja ottaa yhteyttä esimiehiin ja sopii tapaamisesta, työsuojeluvaltuutettu osallistuu keskusteluun. Esimiestapaaminen voidaan sopia myös esimiehen aloitteesta.

Päivystysapu

Iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä tukea saa myös Päivystysavusta puh. 116117.