Kun sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä ensisijaisesti lähiesimieheesi. Esimiehen rooli tällaisessa poikkeustilanteessa on erittäin merkittävä viestinnän onnistumiseksi.

Esimiehen tuki

Työterveyshuollon esimieskonsultaatio

Lähiesimiestyön tuki työterveyspsykologilta tai työterveyshoitajalta.  Työterveyshoitajan ja/tai työterveyspsykologin neuvonta keskitetty ajanvarauspuh. 03 881 1006 tai työterveyshoitajan neuvontapuhelin ma-pe klo 8 – 10 puh. 044 799 1149

Työterveyshuolto

Työterveyshoitaja, työterveyslääkäri tai työterveyspsykologi keskitetty ajanvarauspuh. 03 881 1006 tai työterveyshoitajan neuvontapuhelin ma-pe klo 8 – 10 puh. 044 799 1149

Työterveyshuollon eWellamo chat -palvelu esimiehille  Esimiehen omaan työkykyyn, yksittäisen työntekijän työkykyyn tai koko työyhteisön tilanteeseen liittyvä asia. Ole yhteydessä vastuutyöterveyshoitajaan tai toimialan vastuuhoitajaan sähköpostitse jotta saat palvelun toimimaan. Lataa ohje eWellamo chat palvelusta esimiehelle

Esimiestapaaminen
Työterveyshoitaja ottaa yhteyttä esimiehiin ja sopii tapaamisesta, työsuojeluvaltuutettu osallistuu keskusteluun. Yhteydenpito Teamsin kokousmahdollisuuksilla toistaiseksi.

Työntekijän tuki

Työterveyshoitajan neuvontapalvelu, josta hoidon tarpeen arviointia, sairauksien hoito-ohjeita ja terveysneuvontaa ma – pe klo 8 – 10, puh. 044 799 1149. Neuvontapuhelimeen vastaa työterveyshoitaja, joka tekee hoidon tarpeen arviointia ja voi tarvittaessa antaa ajan vastaanotolle, antaa terveysneuvontaa ja hoito-ohjeita sairauksien suhteen. Neuvontapuhelimeen voi soittaa infektioasioissakin ja puhelun aikana työterveyshoitaja voi kirjoittaa sairauspoissaoloa 1-7 päivää. Huom. Esimies myöntää tarvittaessa ensin 1-7 päivää sairauspoissaoloa.

Puhelinajanvaraus

Työterveys Wellamon keskitetty ajanvaraus ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15, puh. (03) 8811 006. Ajanvarausnumeroon voi soittaa myös infektioasioissa ja työterveyshoitaja voi kirjoittaa sairauspoissaoloa 1-7 päivää. Huom. Esimies myöntää tarvittaessa ensin 1-7 päivää sairauspoissaoloa.

Työpsykologin palvelut
Työterveyshoitajan tai työterveyslääkärin suosituksesta, yksilövastaanotto, 1-3 käyntiä/vuosi tai tarveharkinnalla 7 käyntiä/vuosi.

Koronatartunnan saaneen tuki
Työterveyshoitaja soittaa päivittäin työntekijälle ja kysyy työntekijän vointia. Mikäli työntekijällä on vakavia oireita, hoitaja ohjaa potilaan ottamaan yhteyttä numeroon 116 117.

Sairaalapastorin palvelut Lue lisää tästä linkistä Seurakunnan tuki

Työyhteisön tuki

Työpaikkaselvityskäyntejä, ryhmätoimintoja ja työyhteisötyötä työterveyshuolto ei tehdä koronavirusepidemian aikana.

Kriisitilanteessa esimies ottaa yhteyttä omaan työterveyshoitajaan. Työterveyshoitajalle voi jättää kiireellisen soittopyynnön asiakaspalvelun kautta, puh. 03 881 1006 tai varata soittoajan. Yhteyttä voi ottaa myös neuvontapuhelimen välityksellä.

Työterveyshuollon työyhteisötuki Saatavilla työterveyshuollosta esimieskonsultaation perusteella.

Matka kohti hyvää työkykyä -hankkeen työpaikkakohtaiset valmennukset on pääosin siirretty syksylle. Valmennuksia ja luentoja fyysisestä työkyvystä ja palautumisesta voidaan järjestää etäyhteydellä. Voit tiedustella niistä suoraan työhyvinvointikoordinaattorilta Ahti Romo, ahti.romo@phhyky.fi, puh. 040 5544647)

Työhyvinvointituokio-ohjeet Lataa ohjeet

Työyhteisön Pelisääntöjen laatimisohjeet